Eksteriør

Her finner du produktene du trenger for utvendig vask, polering, lakkrens, hologramfjerning og forsegling av både biler og båter. Er det noe du savner, ta kontakt med oss.

Optimale forhold ved bruk av eksteriørprodukter

Når du skal behandle bilen eller båten din er det viktig at du står i skyggen når du holder på. Enten du skal vaske eller polere er det viktig at overflaten er avkjølt. Hvis du vasker eller polerer i solsteken vil du oppleve at kjemikaliene fordamper eller tørker for fort og dette kan i verste fall skade overflaten du skal behandle. Du vil heller ikke oppnå ønsket resultat.

Hvor ofte burde man vaske og polere eksteriør?

Hvor ofte man burde vaske og polere bil?

Hvor ofte man burde vaske og polere bil avhenger av hvordan man bruker bilen. En bil som blir brukt daglig og til lengre kjøring har et helt annet behov for pleie enn en bil som kun blir brukt til småturer. Uavhengig av bruk vil en bil alltid ha behov for pleie og vedlikehold.

Nordiske forhold  tærer på eksteriøret på biler og derfor er det viktig med godt vedlikehold. Er du flink til å vaske bilen jevnlig blir bilholdet enklere og bilen holder seg bedre.

Om vinteren er det viktig å holde veisaltet unna så godt det lar seg gjøre. Dette er viktig for å forebygge rustdannelse. Til tross for at det er kjedelig å se at bilen blir møkete så snart man er ute på veien, er det veldig viktig å «skifte ut møkka».

Etter vinteren har sluppet tak og man vasker bilen ser man som regel at flyverustflekker sitter igjen. Dette forsvinner ikke uten kamp. For å unngå unødvendige riper og å slite seg ut er det fint med et produkt som både er skånsomt mot lakken og som er utviklet for å fjerne disse prikkene (Se Reactive rust remover).

Hvor ofte burde man vaske og polere båt?

En båt trenger jevnlig behandling, og hyggpigheten kommer an på bruk. Om du gjør en grundig jobb med vask og polering før sjøsetting gjør du det enklere for deg selv når du ønsker å holde båten ren underveis i sesongen. Omfanget av jobben som må gjøres før sjøsetting kommer igjen an på hvor nøye du var da du pakket båten bort etter forrige sesong.  

Det er ingenting som er et sikrere vårtegn enn når båtene på havna blir pakket frem og klargjort til sjøsetting. Etter vinteropplaget er det på tide å ta frem vask- og poleringsutstyret for klargjøre båten for en ny sesong. Det er først og fremst veldig viktig å få vasket båten ordentlig ren for å fjerne sjøsalt fra fjorårets båtsesong og støv fra vinteropplagringen. Dette er viktig for å få et best mulig resultat ved poleringen. Om man ikke gjør et grundig nok forarbeid vil man se at poleringsputene vil bli mettet av møkk. Dette vil da bli smurt utover og man vil få et mye dårligere resultat enn hvis man gjør et grundig forarbeid.  

Når sesongen er over og vinterlagring står for tur er det viktig med en grundig nedvask av båter som har hatt fine dager på sjøen i løpet av sesongen. Kombinasjonen av sol og sjøsprut tærer på eksteriøret på en båt og for å vaske ned og vedlikeholde anbefaler vi å bruke Vorreiniger B såpe. Hvis du har fått overflaterust noen steder anbefaler vi  bruker Reactve rust remover for å få bort dette. Denne er også svært effektiv for å rengjøre en møkkete vannlinje. Som siste finish før man pakker bort båten før vinteren er det lurt å spraye på Protector Wax for å danne en beskyttende hinne. Dette sparer deg for mye jobb når det er tid for å klargjøre båten for neste sesong.

 

Polere med eller uten poleringsmaskin?


Et spørsmål som ofte dukker opp for mange første gang de skal polere er om man burde gjøre det for hånd eller bruke maskin.

Kort oppsummert vil bruk av poleringsmaskin gi deg et mye bedre resultat enn hva du kan oppnå for hånd. Mange som skal polere for første gang er redde for å polere med maskin, men dette er ikke så skummelt som det virker for mange. Vi anbefaler å starte med en DA maskin og å starte med en lav hastighet for å bli vant til verktøyet.

Hvis du likevell ikke ønsker å polere med poleringsmaskin vil vi anbefale at du styrer unna poleringsgarn. Du vil få et mye bedre resultat ved bruk av poleringspader eller polerduk.

 

Vaske og polere eksteriøret selv eller sette bort jobben?

Det kan være både slitsomt og tidkrevende å vaske og polere. Derfor velge mange å sette bort jobben. Det finnes mange dyktige firmaer som kan gjøre jobben for deg, men det er likevel lurt å undersøke hva du egentlig betaler for. I tillegg til de profesjonelle firmaene er det også flere som desverre gjør dårlig arbeid og som bruker underbetalte arbeidere uten arbeidstillatelse.

Hvis du vurderer å sette bort vask- og poleringsjobben av din bil eller båt anbefaler vi å undersøke følgende:

 • Hvilke produkter bruker de til jobben
 • Hvor lang tid estimerer de på jobben.
  • Er det realistisk at de får gjort alt de lover på tiden de bruker?
  • Hvor mye betaler du per time? Er det realistisk at dette kan dekke timeslønnen til de ansatte og kostnaden for produktene de oppgir at de bruker?
 • Resultatet etter endt arbeid
  • Gå over og kontroller at vasken er blitt gjort grundig ved å sjekke steder det er vanskelig/ tungvint å komme til som burde være vasket. Eksempelvis innenfor dører og felger på biler

Ved polering, gå over med en lommelykt og kontroller at det ikke gjenstår hologrammer eller riper.

Et seriøst firma har ingenting å skjule ved punktene ovenfor. Det er veldig forståelig at ikke alle liker å gjøre jobben selv og foretrekker å sette den bort, men det vi liker best ved å gjøre jobben selv er den kontrollen man får. Da har man kontroll på hva som er gjort og ikke minst kontrollen på bilen eller båtens stand. Som for eksempel riper, hakk eller andre slitasjer som man gjerne vil gjøre noe med.


Hvorfor kjøpe Koch Chemie eksteriørprodukter

Vi elsker Koch Chemie og er stolte av å kunne tilby produktene deres. Dette er produkter av høy kvalitet som gir et varig godt resultat, uansett om man er erfaren eller fersk innenfor vask- og polering.

Produktene er enkle å jobbe med, har en fornuftig pris og de har et praktisk produktdesign som gjør at de varer lenge. Man riskerer for eksempel ikke å sparke til poleringsflaske og søle alt utover gulvet i garasjen. Koch Chemie sine produkter er laget av trygge kjemiske stoffer som er godkjent og blir brukt av de store og eksklusie bilprodusentene i Norge.

Les mer
Set Descending Direction

9 Items

per page
 1. Vurdering:
  95%
  Reactive Rust Remover 500 ML
  kr 225,00
 2. Heavy Cut H9.01 1L
  kr 699,00
 3. Micro Cut & Finish P3.01 1 L
  kr 749,00
 4. Poleringscone Hard til drill
  kr 200,00
 5. Lammeull langhåret pute 150mm
  Special Price kr 237,50 Ordinær pris kr 250,00
 6. Lammeull langhåret pute 135mm
  Special Price kr 200,00 Ordinær pris kr 225,00
 7. Heavy cut pad 150 mm
  kr 225,00
 8. Heavy cut pad 126 mm
  kr 189,00
 9. Fine cut pad 126 mm
  kr 189,00
Set Descending Direction

9 Items

per page
Copyright © 2019 Poleringsbutikken.no