Vask av interiør – Våre tips for å lykkes

Interiørvask står ofte ikke like høyt på prioriteringslisten som eksteriørvask. Dette ser vi ingen grunn til og har derfor samlet noen tips til deg som har behov for å rengjøre interiøret, uavhengig om det er for bil, båt eller caravan.

 

Forarbeid – Oppskriften for et optimalt resultat

Forarbeidet er veldig viktig ved interiørvask. Sørg for å rydde interiøret og støvsug godt før du setter i gang med vasking og vedlikehold. Noen steder kan være vanskelig å komme til med støvsuger, for eksempel mellom setene og midtkonsollen i en bil. Et tips der er å bruke en trykkluftpistol til å blåse rent disse områdene. Har du ikke tilgang på dette hjemme, er de som regel alltid å finne på bensinstasjoner. Et annet nyttig tips er å bruke børste på gulvtepper for å løfte stoffet, slik at det er enklere å suge opp grus, havsalt og annet smuss med støvsugeren.

 

Optimale forhold for bruk av interiørprodukter

Når du skal vaske og friske opp interiøret er det viktig at forholdene er egnet til arbeidet. Eksempelvis burde du jobbe med interiøret når det er avkjølt og er i skyggen. Står du i høy temperatur i solsteken kan det hende at det oppstår misfarging eller skjolder ved bruk av kjemikalier.

 

Hvor ofte burde man vaske og rense interiøret?

Bruken av kjøretøyet du skal vask er med å påvirke behovet for vask. Bruker du det ofte og ikke tar deg tid til å børste skoene før du går inn, blir det naturlig nok møkk.

Har man barn med, påvirkes ofte interiøret av hvor de har vært før de kommer inn i kjøretøyet. Selv om interiøret ofte blir fortere møkkete når det er barn med, burde du definitivt ikke skru ned ambisjonene om å holde det rent. Klimaet i en båt eller caravan påvirker alle som er innom. Både trivsel, men kan også påvirke allergi ved for dårlig klima. Pass derfor på å holde det rent og vask så fort du ser det er behov.

 

Vaske interiøret selv eller sette bort jobben?

Det er mange som foretrekker å sette bort innvendig vask til noen profesjonelle. Hvis du ønsker å sette det bort er det viktig å avklare forventninger. Om du har vært sløv med vask og interiøret bærer preg av lite vedlikehold og hardt bruk kan du ikke forvente at dette skal bli skinnende rent for 250 kr heller. Det er mange flinke aktører som kan gjøre en god jobb, men om du har en krevende jobb som skal gjøres, må du forvente å måtte betale mye for det.

Det kan da være et godt alternativ å gjøre jobben selv. Om du ønsker et godt resultat som krever litt jobb kan du spare mye på å utføre jobben selv. Kjøper du i tillegg gode produkter fra Koch Chemie vil det også være enkelt å få et godt resultat.

 

Hvorfor kjøpe Koch Chemie interiørprodukter

Produktene til Koch Chemie er enkle å jobbe med, har en fornuftig pris og de har et praktisk produktdesign som gjør at de varer lenge. Koch Chemie sine produkter er laget av trygge kjemiske stoffer som er godkjent og blir brukt av de store og eksklusive vask- og poleringsbedriftene i Norge.

Copyright © 2019 Poleringsbutikken.no